Dit zijn de top 5 zwaarste beroepen ter wereld volgens Forbes
1. Militair
Volgens Forbes is het zwaarste beroep ter wereld het beroep van militair. We kunnen ons goed voorstellen dat dit beroep aangemerkt wordt als het zwaarste beroep ter wereld. Militairen moeten fysiek zeer sterk zijn en ondergaan een zware training voordat ze uitgezonden worden.
Zoek je naar manieren om je werk efficiënter te doen? Ontdek hoe je WhatsApp op je desktop kunt gebruiken en blijf verbonden tijdens het werken.
Maar dit werk is ook vooral mentaal zwaar. Militairen die regelmatig te maken krijgen met vijandige confrontaties krijgen vaak last van PTSS (Post traumatisch stress syndroom). De stress van in levensgevaar zijn en confrontaties aangaan met tegenstanders is voor veel militairen moeilijk te verdragen. En dat alles voor een salaris dat niet heel hoog is. Gemiddeld verdient een militair 2000 euro bruto per maand.
Vraag je je af hoe je pensioen kunt regelen als je voor jezelf werkt? Lees alles over zelf pensioen opbouwen en hoe je dat goed aanpakt.
2. Brandweerman
Het op een na zwaarste beroep ter wereld volgens Forbes is het beroep van brandweerman. Deze helden verdienen gelukkig iets meer dan een militair. Het salaris ligt tussen 2350 en 2900 euro bruto per maand. Daar komt nog onregelmatigheidstoeslag bij wat voor een brandweerman aardig op kan lopen.
Wil je meer weten over vliegvelden? Lees ons artikel over het grootste vliegveld van Europa en plan je volgende reis efficiënt.
Brandweermannen en vrouwen moeten altijd fit zijn. Ze moeten in staat zijn om zwaar materieel, maar ook mensen te verplaatsen. Daarnaast moeten ze goed kunnen presteren onder druk en niet bang aangelegd zijn. Het is zowel fysiek als mentaal een van de zwaarste beroepen ter wereld.
3. Piloot
Het op twee na zwaarste beroep ter wereld volgens Forbes is piloot bij een luchtvaarmaatschappij. Dat vinden we ook niet zo vreemd, want ondanks dat het beroep fysiek niet zo zwaar is, moeten deze heren en dames onder grote druk kunnen presteren. Niet alleen moeten piloten een groot aantal procedures kennen en een vliegtuig met soms wel een paar honderd mensen weten te besturen, ze moeten ook juist handelen in noodsituaties.
Bij een defect of schade aan het vliegtuig moet de piloot het hoofd koel houden en razendsnel de juiste beslissing nemen. Dit kan het verschil maken tussen een veilige landing en een ramp. Overweeg je een van deze zware beroepen dan is dit beroep qua salaris een van de beste opties. Een piloot verdient bij de KLM een basissalaris van rond de 100.000 euro per jaar. Daar kan aanvullend nog 20.000 euro bovenop komen.
4. Politieagent
Op plaats 4 van de lijst met zwaarste beroepen volgens Forbes staat het beroep van politieagent. Agenten moeten niet alleen fit zijn, maar ook zeer stressbestendig. Een politieagent weet niet in welke situatie ze terecht gaan komen. Het kan gaan om een simpele burenruzie, maar ze kunnen ook te maken krijgen met geweld. Geweld dat vaak ook tegen de politieagenten is gericht.
Een politieagent is erop getraind om een situatie zoveel mogelijk te de-escaleren. Hiervoor is inzicht en tact nodig. Naast agressieve mensen kunnen agenten ook te maken krijgen met groot leed. Zo zullen politieagenten de familie inlichten als iemand overleden is door een ongeluk of misdrijf. Dit maakt dit zonder meer een van de zwaarste beroepen ter wereld. Het salaris kan oplopen tot 3450 euro per maand.
5. Evenementenplanner
Een verrassend beroep op de lijst met zwaarste beroepen ter wereld volgens Forbes is evenementenplanner. Toch is het niet zo gek dat dit beroep gezien wordt als fysiek en emotioneel zwaar.
Voorafgaand en tijdens een evenement moeten een groot aantal zaken geregeld worden. De evenementenplanner moet overzicht hebben op al die zaken en razendsnel actie ondernemen als iets niet goed gaat. Een evenementenplanner moet stressbestendig zijn en inventief.
Ik ben Ria, een gepassioneerde schrijver die zich richt op het creëren van boeiende en informatieve content voor deze website. Met een achtergrond in journalistiek en een brede interesse in uiteenlopende onderwerpen, vind ik het heerlijk om mijn lezers te informeren en te inspireren. Of het nu gaat om technologie, lifestyle, gezondheid of reizen, ik duik graag diep in elk thema om hoogwaardige artikelen te produceren. Schrijven is voor mij niet alleen een beroep, maar ook een manier om voortdurend te leren en mijn nieuwsgierigheid te voeden. Mijn doel is om met mijn woorden een blijvende impact te maken.
Nieuwe blogs