Bijverdienen naast je gewone baan is minder lastig dan het lijkt. Vanachter de computer is er namelijk een hoop mogelijk; het enige punt is dat veel werkenden hier helemaal niet van op de hoogte zijn. In dit artikel laten we je een aantal prima mogelijkheden zien.

Wat is jouw hobby of professie?

Bijverdienen naast je baan

Van je eigen mogelijkheden uitgaan, daar begint het mee. Veel hobbyisten of werkenden hebben een diepgaande kennis over een bepaald onderwerp; de een weet alles over broedvogels, waar een ander weer kooktechnieken in the pocket heeft.

Leuk en aardig, maar hoe verdien je hier dan precies geld mee?
Ga voor jezelf na waar jij een hoop van af weet, of waarin je ervaringsdeskundige bent. Heb je jouw kennisveld helder, dan kun je aan de slag gaan, vanachter je computer.

Extra geld bijverdienen naast je fulltime baan

Om relatief eenvoudig de vertaalslag van kennis en informatie te maken naar internet, zijn er tal van mogelijkheden. Wij zullen hier de eenvoudigste methoden met je doornemen, zodat je eigenlijk straks -bij wijze van spreken- al aan de slag kunt gaan met extra geld verdienen.

1. Verdien geld met fotografie

Wie fotograferen als hobby heeft en beschikt over loepzuivere, mooie natuurfoto’s, of ander type foto’s, kan zichzelf aanmelden op ‘stockfoto’ websites zoals 123rf.com. Ook kun je hier jouw illustraties te koop aanbieden, mocht dit een van je specialiteiten zijn. Klanten van dergelijke websites zijn vaak webdesigners die foto’s zoeken voor op websites: misschien de jouwe wel. Zodra er foto’s aangekocht zijn ontvang je op een later moment jouw percentage hiervoor en betekent dit een leuke bijverdienste.

2. Bijverdienen met een webshop

Een eigen webshop beginnen, het klinkt zo leuk. Maar hoe dan? Hoe pak je zoiets aan, zonder direct zelf flink te moeten investeren, want het bouwen van een webshop kost nu eenmaal geld. Mis!
Er bestaan kant-en-klare webshop pakketten. Neem maar eens een kijkje op de website “Mijnwebwinkel” bijvoorbeeld, je zult zien dat je zelfs gratis aan de slag kunt. Maar ook “Jimdo” en “Myshop” zijn hier perfecte voorbeelden van. Op deze wijze kun je in principe op gemakkelijke wijze bijverdienen naast je baan.

#Tip, kies niet voor het allergoedkoopste pakket, maar investeer zo’n 15 tot 20 euro per maand hieraan. In dat geval kunnen jouw klanten bijvoorbeeld direct via IDEAL afrekenen. Je zult in dat geval wel een IDEAL account (bij “Mollie” bijvoorbeeld) moeten aangaan. Dit is een online betaaldienst die de geïnde bedragen op jouw bankrekening stort. Dit kan eens per dag, dit kan ook eens per maand of per week. Een bulkbetaling per maand is het handigste met betrekking tot je boekhouding.

Wat ga ik verkopen in mijn webwinkel?

Wij kunnen niet voor jou bedenken wat jij te koop wilt aanbieden natuurlijk, maar we kunnen je wel ideeën aandragen waar je misschien wat aan hebt.

3. Verkopen via Marketplaces, hoe werkt dat?

Marketplaces, zoals het welbekende Bol.com, maar ook gewoon Marktplaats.nl (waar natuurlijk ook nieuwe producten verkoopbaar zijn), en Google Shopping zijn enkele voorbeelden van overkoepelende websites waar je jouw producten te koop kunt aanbieden. En goed nieuws: binnenkort betreedt ook Amazon de Nederlandse markt. Dit is de allergrootste marketplace wereldwijd!

Maak er gebruik van: op deze wijze kun je gemakkelijker opboksen tegen grote ketens en maak je aanzienlijk meer kans op goede verkoopresultaten. De werkwijze is eenvoudig, je maakt een account aan en volgt de procedure die aangeboden wordt. Marketplaces doen er alles aan om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken.

Je zult echter wel moeten investeren in advertentiegeld. Zowel Marktplaats als Google Shopping kennen een klikprijs. Dit is prijs die je deze websites betaalt zodra iemand op jouw advertentie klikt (ongeacht of je een verkoop behaald of niet). Stel in dat geval wel een limiet aan het uit te geven bedrag, zodat je controle houdt over je budget.

Conclusie: Genoeg mogelijkheden om online bij te verdienen naast je baan

Het mooie van online werken is dat je het kunt doen in je eigen tijd. De mogelijkheden die hierboven besproken zijn, zijn in feite je eigen projectjes. Je bent je eigen baas en je doet iets waarvan jij verstand hebt, of het in ieder geval leuk vindt. Let wel: Het zijn geen methoden om snel veel geld te verdienen, tijd en arbeid gaan eraan vooraf. Je zult toch moeten leren hoe een en ander werkt.

Wellicht ook interessant om te lezen: