Wil je geld verdienen met chatten? Dit valt onder het thuiswerk en is een mooie manier om (extra) geld te verdienen. Je werkt overdag of in de avond/nachturen. Als chat operator beantwoord je binnenkomende berichten van zowel mannen als vrouwen.

Dit doet een chat operator

Geld verdienen met chatten

Wat houdt dat in, het werk van een chat operator? Je zit grotendeels achter de computer en beantwoordt berichten. Het gaat veelal om ‘volwassen’ berichten met een erotisch tintje. Het voordeel van geld verdienen met chatten is dat jezelf onzichtbaar blijft. Je hoeft alleen maar berichten te beantwoorden zonder dat jouw gezicht in beeld komt.


Fictieve profielen

Er zijn heel wat dating sites of erotische websites die met fictieve profielen werken. Vaak zie je dit soort diensten in de nachtelijke uren op televisie voorbijkomen. Mensen kunnen hierop reageren door een sms te sturen. De chat operator is gekoppeld aan een of meerdere fictieve profielen en beantwoordt de sms’jes die mensen hier naartoe sturen. Per ontvangen bericht wordt een bedrag in rekening gebracht.

Een fictief profiel betekent dat jouw persoonsgegevens nooit gebruikt worden. Je doet je als iemand voor die niet bestaat (fictief). Overigens zijn dit soort diensten verplicht om te melden dat het om fictieve profielen gaat.

Wat verdien je met chatten?

Hoeveel je verdient hangt voornamelijk van je typesnelheid af, maar ook van de fantasie die je hebt. Vind je het moeilijk om op een bericht te reageren en denk je te lang na, dan verstuur je weinig berichten per uur.

Je krijgt altijd per verzonden bericht betaald. Je verdient in het begin ongeveer € 0,10 per bericht. Afhankelijk van je werkervaring kan dit oplopen tot een veelvoud hiervan. Vooral omdat je in de praktijk vaak met meerdere mensen tegelijk chat. De ervaren chat operator verdient al snel tientallen euro’s per uur.
Let op: hoeveel je per uur kunt versturen hangt ook af van het moment van drukte. Er zijn tijdstippen dat er bijna geen berichten binnenkomen, waardoor je minder te doen hebt.


Vanaf welke leeftijd mag ik geld verdienen met chatten?

Werken mag vanaf je 13e (aangepast), vanaf je 18e mag je elk werk uitvoeren. Omdat je als chat operator te maken krijgt met erotisch getinte berichten, mag je dit werk pas doen vanaf je 18e.
Er zit geen maximumleeftijd aan vast, hoewel het voor ouderen vaak lastig is om de snelheid en werkwijze bij te houden.

De voordelen van geld verdienen met chatten

Een inkomen door middel van chatten heeft een aantal voordelen. Je werkt zelfstandig maar ontvangt toch de nodige begeleiding, vooral in het begin. Er zijn geen opstartkosten, je hebt alleen maar een computer met internetverbinding nodig. Dit zijn op de enige kosten die je maakt. Moet je betalen om te kunnen chatten? Dan is dit niet het werk dat je zoekt.

Er zit nog een groot voordeel aan geld verdienen met chatten: je werkt van huis uit. Dit doe je via de computer of de mobiele telefoon. Overigens is werken via de mobiele telefoon niet altijd even praktisch: het gaat een stuk langzamer.

Je hebt vrijheid in de werktijden, dit is wel afhankelijk van het chatteam. Zo zijn er teams die om beurten werken, waarbij fictieve profielen elkaar afwisselen. Krijg je een vast profiel toegewezen, dan ben je helemaal vrij in de werktijden.

Chatten is vooral makkelijk geld verdienen op een moment dat het jou uitkomt. In sommige gevallen is er sprake van een bonus. Deze bonus ontvang je wanneer je een x-aantal berichten per week verstuurt.

Wellicht ook interessant