Thuiswerken en geld verdienen: hoe leuk en gemakkelijk is dat? Er zijn verschillende manieren om vanuit huis een leuk inkomen te creëren. Dit betreft niet alleen het bekende inpakwerk maar ook online werk.

Thuiswerk: de beste thuiswerkberoepen

Geld verdienen vanuit huis

Vroeger werd met thuiswerk bijna altijd inpakwerk bedoeld. Met de komst en groei van het internet is hier wel het een en ander in veranderd. Dankzij online werk heb je meer vrijheid, waarbij je je eigen tijd indeelt. Denk maar eens aan de webshopeigenaar, de software developer of de SEO specialist.

Thuiswerken en hier goed geld mee verdienen doe je door voor een van de beste thuiswerkberoepen te kiezen. Hieronder zie je welke beroepen dit zijn.

Webshop starten

Een van de meest populaire thuiswerkberoepen is die van webshop eigenaar. Het is heel eenvoudig om je eigen webshop te starten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een domeinnaam met hosting.
Heb je dan geen webwinkelvoorraad nodig? Niet altijd. Wanneer je kiest voor een webshop met dropshipping dan worden bestelde producten vanuit de leverancier naar jouw klant gestuurd. Je bent dan wel afhankelijk van de voorraad en levertijden van de leverancier.

Wil je hier liever zelf toezicht op houden, leg dan een webwinkelvoorraad aan. Wat verdien je met een webshop? De meeste webshops draaien niet veel omzet. Daarom moet je slimmer zijn dan je concurrenten. Zorg dat je unieke producten verkoopt of dat de webshop beter vindbaar is in zoekmachines.

Software developer

Nieuwe websites, applicaties, cryptocurrency en andere veranderingen die je op het internet voorbij ziet komen. Er is altijd behoefte aan goede software developers. Als softwareontwikkelaar houd je je bezig met het bouwen en ontwikkelen van programma’s, websites en apparaten.

Het voordeel van de software developer is dat deze zijn werkzaamheden vaak thuis kan uitvoeren. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om hier je bedrijf omheen te bouwen. Goede softwareontwikkelaars kunnen hier veel mee verdienen.


Huiswerkbegeleider en online coach

De bevolking blijft groeien, een bevolking die behoefte heeft aan een goede opleiding of begeleiding. Als huiswerkbegeleider is er altijd voldoende werk voor jou, mits je gespecialiseerd bent in bepaalde vakken.

Ditzelfde geldt voor de online coach. Hierbij is er veel mogelijk, bijvoorbeeld het coachen van (startende) ondernemers. Maar ook van werkgevers, ouders, gamers, hobbyisten, muzikanten en nog veel meer. Het leuke van online coachen is dat je van huis uit werkt en geld verdient.

De SEO specialist en tekstschrijver

Ook na deze diensten is veel vraag. Elk bedrijf, webshop of website wil goed gevonden worden in zoekmachines. Met het groeiend aantal websites wordt dit steeds lastiger. De SEO-specialist gebruikt bepaalde technieken om websites hoger in Google te krijgen. Deze technieken hebben niet alleen betrekking op content maar ook op technische aanpassingen.

De SEO specialist werkt vaak samen met een tekstschrijver, hoewel de tekstschrijver ook zelfstandig kan werken. Naar beide diensten is zoveel vraag dat er altijd voldoende werk is. Dit werk doe je gewoon van huis uit. Het enige dat je nodig hebt is een computer/laptop en een (mobiele) telefoon. De inkomsten variëren van € 500-€ 5000 per maand (soms nog meer).

Journalist en fotograaf

Nog meer methoden om geld te verdienen van thuis uit: als journalist of fotograaf. Hierbij werk je in opdracht van een krant of tijdschrift, bedrijf of misschien wel particulier. Vooral laatstgenoemde (fotograaf) heeft verschillende opdrachtgevers.

Het is wel hard werken als journalist of fotograaf. De meesten verdienen hier rond de € 500-€ 1000 per maand mee. Alleen degenen die echt goed zijn halen hier een mooi inkomen uit. Zo zijn er journalisten of fotografen die wel € 6000 per maand verdienen.

Beauty en zorg

Start je eigen praktijk aan huis. Denk hierbij aan een kapsalon, schoonheidssalon, nagelstudio, massagepraktijk of iets anders binnen gezondheid en beauty. Ook in de zorg heb je veel vrijheid en ligt het werk voor het oprapen. Om te werken binnen de zorg heb je vaak wel een bepaalde opleiding (diploma) nodig. Het is even een investering, maar dit verdient zich snel weer terug. Voordeel is dat de bevolking blijft groeien en de vergrijzing toeneemt, waardoor er altijd voldoende werk is.

Bij het starten van een eigen praktijk is wel een investering nodig. Ten eerste heb je een praktijkruimte nodig en natuurlijk de benodigde apparatuur. Dit is dan ook een van de duurdere methoden om geld te verdienen van huis uit.

Nog meer ideeën met betrekking tot thuiswerken en geld verdienen? Er is genoeg mogelijk, denk maar eens aan een beroep als webdesigner, telemarketeer, online verkoper, 3D printspecialist of misschien wel marktplaatsverkoper.

Wellicht ook interessant