Geen opleiding of diploma en toch veel geld verdienen. Hoe word je rijk zonder diploma? Er zijn een aantal beroepen waar opleiding helemaal geen rol speelt. Bekijk hoe je succesvol wordt zonder studie, cursus of opleiding.

Voorbeelden van rijk worden zonder diploma

Wist je dat een aantal miljardairs helemaal geen diploma heeft? Dit zijn onder andere Mark Zuckerberg van Facebook, Steve Jobs van Apple en natuurlijk Bill Gates van Microsoft. Allemaal miljonairs of miljardairs die rijk zijn geworden zonder hun studie af te maken.
Hoe ze dit gedaan hebben? Met lef, investeren en veel doorzettingsvermogen.

Een opleiding zegt ook niet alles

hoe wordt je rijk zonder diploma

Er zijn genoeg mensen die een opleiding ICT volgen en uiteindelijk bij de McDonald’s aan de slag gaan. Gewoon omdat er geen werk beschikbaar is of omdat de keuze van de opleiding achteraf fout was. Daarnaast zijn er succesvolle ICT-ers zonder goede opleiding. Dit zijn de mensen die zich voor de volle 100% voor hun werk inzetten en hun ervaring uit de praktijk gehaald hebben.

Een opleiding volgen is alleen goed wanneer je hier ook echt iets aan hebt. Iedereen weet dat studeren wat kost en dat de meesten hier een studieschuld aan overhouden. Ga je die schuld terugbetalen met een royaal salaris? Dan is de opleiding een goede investering. In alle andere gevallen is het maar de vraag of je de investering snel weer terugverdient.

Rijk worden zonder diploma

Hoe word je rijk zonder diploma? Dit lukt niet door voor anderen te werken. In loondienst krijg je te maken met het wettelijk minimumloon, of je zit hier iets boven. Misschien ontvang je een jaarlijkse bonus en je krijgt natuurlijk vakantiegeld, maar meer zit er in veel gevallen niet in.

Rijk worden zonder studie of opleiding lukt alleen wanneer je zelf aan de slag gaat. Als zelfstandig ondernemer maar ook door met een goed idee te komen.

Zo werden anderen zonder diploma rijk

Laten we eens kijken hoe bekende miljardairs zonder diploma toch rijk zijn geworden. We nemen als eerste Bill Gates, de man die Microsoft oprichter.

Tijdens zijn studie kwam Gates er achter dat er software nodig was voor de nieuwe zelfbouwcomputer Altair 8800. Hij belde de producent op en blufte dat hij een programma voor deze computer had geschreven. Twee jaar later kocht het bedrijf de rechten van het softwareprogramma over (genaamd Microsoft). Dit maakte hem multimiljardair.

Warren Buffet, een andere rijke Amerikaan, begon als kind met de verkoop van allerhande producten. Na zijn studie startte hij een eigen beleggingsfonds. Door slim beleggen wist hij zichzelf miljonair te maken.

Steve Jobs richtte samen met zijn compagnon Apple Computer op, dit maakte hem ontzettend rijk.

Je ziet in bovenstaande voorbeelden dat een diploma niets zegt: in alle drie de voorbeelden draaide het om lef en doorzettingsvermogen, soms om investeren.

Volg je eigen weg

We doen allemaal wat er van ons verlangd wordt: een opleiding volgen, werken en een gezin stichten. Waarom doen we dit en volgen we niet onze eigen weg? Omdat je aanpassen aan de maatschappij een stuk gemakkelijker en veiliger is. Ergens in investeren of je eigen weg volgen brengt veel onzekerheid met zich mee, zowel op sociaal als financieel vlak.

Wil je rijk worden zonder diploma, dan zul je toch echt je eigen weg moeten volgen. Waar anderen recht afslaan, sla jij linksaf. Denk niet in hokjes maar out of de box.

Er is geen standaard handleiding of methode waarmee je rijk wordt, hoezeer iemand dat ook beweert. Wel kun je het internet gebruiken om ideeën op te doen en informatie op te vragen. Kijk wat anderen doen, hoe ze dit doen en probeer dit te overstijgen. Probeer anderen niet te kopiëren: je bent de 13e in een dozijn. Hierdoor ben je niet interessant en zul je ook niet veel verdienen.

Gebruik je kennis op een slimme manier

Je hebt veel verstand van auto’s, mode, social media of iets anders. Zet deze kennis op een slimme manier in. Niet door te doen wat anderen al doen, maar juist iets unieks aan te bieden. Natuurlijk vraagt er heel wat creativiteit maar vooral ook lef: je weet immers nooit hoe jouw ideeën uitpakken. Dit is echter de enige manier om rijk te worden zonder diploma. Tenzij je een erfenis ontvangt, dan wordt het je wel heel makkelijk gemaakt.

Wellicht ook interessant