Je hebt leuke banen en beroepen die goed verdienen. Je kunt deze twee zelfs combineren! Weet je al welk beroep het beste bij je past? Bekijk hieronder een aantal leuke banen waar je ook nog eens mooie doorgroeimogelijkheden hebt.

Als ondernemer of in dienstverband

Leuke banen zijn er in dienstverband, maar je kunt ook als zelfstandige aan de slag.
Wat is het verschil tussen beiden? Als ondernemer heb je veel keuzevrijheid en deel je je eigen tijd in. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Je bent zelf verantwoordelijk voor groei van je onderneming. De juiste ondernemers verdienen ook nog eens een stuk meer dan mensen die in loondienst werken.

Werken in loondienst (dienstverband) vraagt minder verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, iets dat voor sommigen toch prettiger is. Daarnaast bouw je een pensioen op en ben je verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid. Je bent wel aan vaste werktijden gebonden en vrij nemen kan niet zomaar.

Welke leuke banen zijn er?

Een flexibele baan die ook nog eens ontzettend leuk is, dat wil toch iedereen? Hieronder vind je wat banen die leuk, afwisselend en uitdagend zijn. Maar die uiteraard ook goed verdienen.

Consulent

Als consulent voorzie je anderen van hulp of adviezen. Hierbij zet jij jouw kennis en vaardigheden in. Er is best veel mogelijk binnen het vakgebied consulent. Denk maar eens aan de consulent maatschappelijk werk, ICT of beauty & gezondheid. Maar ook consulent social media of zoekmachineoptimalisatie, naar deze laatste twee is ook veel vraag.

Fotograaf

Er was een periode dat iedereen een spiegelreflexcamera had. In deze tijd hadden veel fotografen het nakijken. Nu bijna iedereen met zijn smartphone fotografeert, is er juist weer een groeiende vraag naar goede fotografen. Als fotograaf werk je zelfstandig en in opdracht van bedrijven of particulieren. Je fotografeert mensen, gebouwen, producten of gebeurtenissen. Dit kan voor een groot bedrijf, een krant, tijdschrift maar ook voor een gezin zijn.

Gamer

Een van de leuke beroepen dat jongeren aantrekt is die van professionele gamer. Hier valt aardig wat geld mee te verdienen, maar alleen wanneer je ook echt goed bent. Er zijn game toernooien maar het is ook mogelijk om je geld te verdienen als gamingcoach. Hierbij begeleidt je (online) beginnende gamers. Het is zelfs mogelijk om een eigen YouTube kanaal te starten en hier jouw skills te tonen. Het verdienmodel ligt dan bij advertenties.

Influencer

Met de groei van social media is dit een van de populairste en leukste beroepen. Helaas is een job als influencer niet voor iedereen weggelegd. Ten eerste moet je een social media account met minimaal 10.000 volgers hebben, hoe meer hoe beter. Uiteraard moeten dit wel natuurlijke volgers zijn, anders ben je niet interessant genoeg. Als influencer promoot je producten of diensten van bedrijven. Dit doe je in een post of video, waarvoor je betaald krijgt.

Blogger

Net zo interessant is het werk van een blogger. Hiervoor heb je een eigen website nodig. Start bij voorkeur met een WordPress website, dit maakt het bloggen een stuk gemakkelijker. Als blogger verdien je geld met het plaatsen van advertenties. Heb je een grote en drukbezochte website, dan vragen andere websites vaak of ze een gesponsorde post bij jou mogen plaatsen. Tip: verbind een social media kanaal met je blogwebsite, zo krijg je nog meer websitebezoekers en lopen de inkomsten verder op.

Leidinggevende

Geloof het of niet, maar leidinggevenden zijn vaak erg tevreden met hun baan. Dit heeft te maken met de grote uitdaging die dit werk met zich meebrengt. Als leidinggevende mag je ook veel bepalen en stuur je personeel aan. Het werktempo maar ook de inhoud van het werk is afhankelijk van de instructies van de leidinggevende. Een job als leidinggevende is vaak in dienstverband en minder vaak als zelfstandige ondernemer, tenzij je personeel in dienst hebt.

Wat is eigenlijk de definitie van een leuke baan?

Wat voor de één een leuke baan is kan voor de ander juist saai zijn. Wat zijn eigenlijk leuke banen? Dit zijn jobs die je veel voldoening geven. Je ervaart een bepaalde mate van vrijheid en kunt je identificeren met het werk dat je doet. Er is voldoende uitdaging en afwisseling aanwezig en het werk past helemaal bij jouw persoonlijkheid.

Relevant