Er is een verschil tussen veel verdienen en rijk zijn. Wil je rijk worden? Met onderstaande tips ga je hier zelf mee aan de slag. Vind een methode die bij jou past, waarbij de methode niet veel moeite kost. Rijk worden en zijn: een financiële vrijheid van iedereen droomt.

Hoe miljonairs rijk zijn geworden

rijk worden

Miljonair word je niet zomaar, tenzij je een leuke erfenis ontvangt.

De meeste miljonairs zijn zo rijk geworden door slim investeren, hard werken of met veel geluk. Zo kun je dankzij een loterij in één klap miljonair worden, maar die kans is zeer klein. Vaak zit het hem toch in slim investeren en hard werken, maar hoe pak je dit aan? Laten we snel een aantal methoden bekijken.

Investeer in verschillende bedrijven
Ken je Warren Buffet? Hij is het bekende voorbeeld van rijk worden door te investeren. Deze man begon als kind met een klein handeltje en richtte zich later op beleggingen. Nu is het nooit verstandig om alles op één paard in te zetten: spreid daarom je beleggingen.

Investeer in aandelen, cryptomunten, leningen, vastgoed en alles waar geld aan te verdienen valt. Door je investering goed te spreiden voorkom je financieel verlies. Daarnaast is het vooral een kwestie van geduld hebben: beleggen of investeren levert niet altijd en direct het gewenste effect op.

Een passief inkomen opbouwen

Wat is er leuker dan geld ontvangen terwijl je hier nauwelijks iets voor doet? Nee, je wordt niet slapende rijk maar moet hier natuurlijk wel iets voor doen. Met een passief inkomen werk je in het begin heel hard, soms meer dan 10 uur per dag. Na een tijdje beginnen de eerste inkomsten binnen te stromen. Pak je het goed aan, dan kun je na een tijdje stoppen met werken en toch nog steeds van je inkomstenstroom genieten. Dit is een vorm van rijk worden die online heel goed toepasbaar is.

Goede voorbeelden van een passief inkomen zijn affiliate marketing maar ook het verhuren van vastgoed en vakantiewoningen, voertuigen en nog veel meer. Overigens valt beleggen of investeren ook onder het passief inkomen, hoewel dit toch een hele andere tak van de sport is.

Geef niet meer uit dan je nodig hebt

Hoe rijker hoe zuiniger, valt dit je ook op? Sommige rijke mensen leven beneden hun stand. Ze geven geen geld aan dure feestjes of etentjes uit en kopen geen onnodige dingen. Nu is het natuurlijk zonde om niet van je geld te genieten, je leeft tenslotte maar één keer. Toch kan beneden je stand leven jou helpen om rijk te worden. Hiermee bespaar je maandelijks een hoop (onnodige) kosten. Het geld dat je overhoudt spaar je op of investeer je, waardoor je jouw vermogen ziet groeien.

Start een winstgevend bedrijf

Het is natuurlijk gemakkelijk om te zeggen dat je een winstgevend bedrijf moet starten, maar hoe weet je of een nieuw bedrijf ook succesvol is? Dit doe je door je te richten op diensten of producten waar ook echt vraag naar is. Of iets te ontwikkelen waar behoefte naar is. Het heeft geen zin om enquêtes in te vullen, online sportweddenschappen af te sluiten of je tweedehands spulletjes te verkopen. Leuk als zakcentje, niet winstgevend.

Wel winstgevend is het maken van een online training, e-books schrijven en verkopen, je aanbieden als businesscoach maar het net even wat anders doen of een winstgevende webshop starten. Het gaat bij succes om het unieke idee dat je hebt en je eventuele concurrenten voorblijven. Zorg dan ook dat je onderscheidend bent.

Zie jezelf als producent en niet als consument

Rijk worden doe je niet door onzinnige uitgaven te doen, tenzij je jouw aankoop met winst kunt doorverkopen. Het gaat hierbij overigens niet alleen om geld maar ook om tijd. In plaats van eindeloos op Instagram rondhangen kun je natuurlijk ook je eigen Instagram account laten groeien en hier geld uithalen (als influencer of je verkoopt het account).

Om rijk te worden moet je een producent zijn: producten of diensten creëren en verkopen. Consumeren doe je natuurlijk ook, maar dan een stuk minder. Simpel gezegd geef je minder uit dan dat er binnenkomt. Het is helemaal niet verkeerd om je winsten opnieuw te investeren, hiermee vergroot je een volgende omzet of winst.

Rijk worden? Blijf aan je dromen werken!

Je wilt rijk worden maar het gaat je niet snel genoeg. Een bekend probleem waar iedereen mee worstelt. Juist omdat het zo lang duurt haken velen voortijdig af. Zonde, want rijk worden doe je niet op een dag en ook niet binnen een jaar. Dit is een proces van heel hard werken gedurende vele jaren, tenzij het geluk je wordt toegeworpen. Blijf daarom altijd aan je dromen werken.

Wellicht ook interessant