Snel zwart geld verdienen

Je kunt in een situatie komen waarin je snel geld wilt verdienen, en soms verkies je zwart geld boven reguliere inkomsten. Hoe doen anderen dat eigenlijk: snel zwart geld verdienen?

Er bestaan natuurlijk talloze manieren waarop dit gebeurt, dit is al zo oud als de weg naar Rome en komt in praktisch iedere maatschappij wel voor.
Welke manieren er wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel lees je het.

Zo kun je snel zwart geld verdienen

Zwart geld bij verdienen, het komt onder veel lagen van de bevolking voor. De meest gehanteerde methodes om snel zwart geld te verdienen zijn:

  1. Hand en spandiensten verlenen voor anderen.
    Denk aan makkelijke, tot lastige klussen in de tuin uitvoeren bijvoorbeeld. Dit kan vooral zeer lucratief zijn voor degenen die dit als dagelijks beroep hebben, of er op een andere manier ervaring mee hebben. Het leggen van een tegeltuin kan honderden euro’s opleveren en de klus is in een middag geklaard. Maar ook eenvoudige zaken, zoals het verrichten van schoonmaakwerk, kan een leuke ‘zwarte bijverdienste’ opleveren. Veel mensen doen het en kunnen het.
  2. Je eigen expertise inzetten voor anderen. De kapster die in haar vrije tijd knipt. De klusser die bijklust. Of de kok die in zijn vrije tijd koud-buffetten levert. Maar ook de sportschool-spierbundel, die in het weekend ergens als uitsmijter fungeert. Allemaal kunnen zij hun expertise gebruiken om zwart bij te verdienen.
  3. Werk bij tuinders, boeren en dergelijke wordt soms ook zwart uitbetaald. De uurlonen liggen er vaak net wat hoger dan binnen de schoonmaak en het kan een leuk bedrag opleveren aan het einde van de rit.
  4. Handelen in goederen, spullen, gadgets. Het komt vaker voor dan je denkt: personen kopen ergens een partij leuke gadgets of andere goederen op en bieden deze weer als bundel te koop aan op bijvoorbeeld Marktplaats. Voor sommigen betekent dit echt kassa. De opbrengsten gaan regelrecht de eigen zak in.

Verdienen via Marktplaats

De meeste mensen plaatsen een Marktplaats advertentie en bieden er hun dienst aan in de rubriek ‘Diensten’. Natuurlijk vermelden zij dan niet dat zij ‘zwart uitbetaald’ willen worden; het verzoek om een contante uitbetaling volgt tijdens een persoonlijk gesprek met de klant. De klant is het meestal om het even of iemand nu bancair of contant uitbetaald wil krijgen.

Spullen verkopen

Dit geldt eveneens voor de verkoop van spullen. Ook hier plaatst men een advertentie op Marktplaats en wil men bij voorkeur dat de klant het product aan huis komt ophalen.

Welke spullen verkopen?

Nogal wat mensen kopen op sites als Aliexpress of Alibaba spotgoedkope spullen, om deze vervolgens op Marktplaats te koop aan te bieden. Natuurlijk zul je wel eerst een marktonderzoek moeten houden, om te controleren of jouw producten gewild zijn op Marktplaats en of de winst interessant is.

Waarom wil je eigenlijk snel zwart geld verdienen?

Maar wat is nu eigenlijk jouw reden om te kiezen voor het verdienen van zwart geld? Heb je hier wel eens goed over nagedacht? Want wist je dat je over bijverdiensten helemaal niet zoveel belasting betaalt? Zodra je de jaarlijkse belastingaangifte invult, geef je bij het kopje ‘overige inkomsten’ gewoon het bedrag op wat je verdient hebt; hierover betaal je dan een bescheiden stukje belasting (naar gelang je bijverdiensten natuurlijk).

De voordelen van ‘witte inkomsten’

Het voordeel om je bijverdiensten wit te ontvangen is groter dan je denkt. Zodra je eenmaal zwart geld hebt kun je dit niet kwijt op je bankrekening. Bouw je jouw inkomsten op en ligt er dus een serieus geldbedrag in huis, dan kan dit onveiligheid in de hand werken. Zou je ooit beroofd worden of worden je zakken gerold, dan kun je het zwarte geld niet opgeven als vermist zijnde. Brr. Iets waar je niet aan moet denken, toch?

En het is natuurlijk ook nog eens zo dat je zwart geld niet kunt opsparen om in te zetten voor formele doeleinden, zoals een aanbetaling van je huis. Zwart geld biedt dus eigenlijk niet zo heel veel voordelen en kent vervelende nadelen.
Neem bijvoorbeeld de Marktplaats verkopen: je zult dus constant mensen over de vloer moeten ontvangen om de bedragen zwart te innen. Zou het niet veel beter zijn om de cashflow wit te ontvangen, zodat je het geld tenminste apart kunt wegzetten op je spaarrekening. Geen dief die hier nog bij kan komen en je houdt je tenminste aan de wet.

Conclusie

Snel zwart geld verdienen lijkt soms aantrekkelijk op het eerste gezicht, maar schijn kan bedriegen! Er is genoeg keuze om gewoon regulier/ wit bij te verdienen, benut de opties die op je pad komen en bouw je het uit naar een grote inkomstenstroom, dan kan wel eens de tijd aangebroken zijn om gewoon ondernemer te worden.

Wellicht ook interessant