wat verkoopt goed

Een webshop starten of je als verkoper op Marktplaats of eBay aanmelden? Met de best verkochte producten ga je goed van start. Weten wat goed verkoopt? In dit artikel de zeven best verkochte producten van dit moment.

Een webshop of webwinkel is lucratief, maar alleen wanneer je het goed aanpakt. Het heeft geen zin om iets te verkopen wat jij leuk vindt maar waar totaal geen vraag naar is.

Van alle webwinkels weet minder dan 10% een grote omzet te behalen. Zorg dat je bij deze 10% zit en bekijk welke producten goed verkopen.

1. Tweedehands spullen

Als Marktplaatsverkoper kun jij je heel goed richten op tweedehands spullen. Hier is namelijk veel vraag naar. Let wel een beetje op de concurrentie. Verkoop je bijvoorbeeld meubels of kleding, dan vind je veel concurrentie. Ga je voor het verkopen van gereedschap of dierenartikelen, dan maak je meer kans. Ook de verkoop van elektronica waaronder smartphones loopt ontzettend goed.

2. Goedkope producten uit China

Waarom denk je dat winkels als de Action het zo goed doen? Wij Nederlanders zijn dol op goedkope producten. Dat ze uit China komen maakt ons niets uit: Nederlanders bestellen zelf massaal op AliExpress. Richt je op goedkope producten uit China en je zit altijd goed. Goedkoop inkopen en duurder doorverkopen, dit doe je in je eigen webshop of via Marktplaats of eBay.

Houd bij invoer vanuit China wel altijd rekening met invoerrechten/kosten. Als importeur ben je verantwoordelijk voor de garantie over een product.

3. Smartphones

Het is al eerder gezegd, maar smartphones doen het ontzettend goed. De concurrentie is groot, maar er is ook veel vraag naar smartphones van verschillende merken. Richt je hierbij niet alleen op bekende en dure merken zoals iPhone of Samsung, maar vooral de nieuwe of goedkope merken. Denk maar eens aan Xiaomi en Oppo, twee Aziatische merken die sterk in opkomst zijn.

Importeer je smartphones vanuit het buitenland? Bekijk altijd of je deze officieel mag verkopen en hoe het met de instellingen en garantie zit.

4. Babykleding en babyspeelgoed

Geen gat in de markt maar wel iets wat makkelijk verkoopt: babykleding en babyspeelgoed. Je kunt voor beiden gaan maar ook voor een van beide categorieën kiezen. Let vooral op veiligheid van babyspeelgoed. Het is natuurlijk aantrekkelijk om goedkoop speelgoed vanuit Aziatische landen te importeren, maar dit speelgoed is niet voorzien van het Europese CE keurmerk.

Dit geldt ook voor babykleding vanuit Aziatische landen: soms is dit brandgevaarlijk of bevat het losse onderdelen. Ga in het geval van babykleding en babyspeelgoed altijd voor de beste kwaliteit, ouders zijn hier namelijk altijd naar op zoek.

5. Modieuze dameskleding

Vooral vrouwen geven heel wat geld aan kleding en schoenen uit. Het is dan ook helemaal niet gek om een webshop of webwinkel in dameskleding te starten. Zorg wel dat je onderscheidend bent en kom met modieuze of aparte kleding. Maak duidelijke en unieke productfoto’s, hiermee val je extra op.

Vergeet de accessoires zoals sieraden, riemen en handtasjes niet. Veel vrouwen shoppen het liefst alles bij een webshop, wel zo gemakkelijk. Jij bent degene die dit aanbiedt!

6. Drones

Vliegende objecten blijven interessant, voor jong en oud. Drones met kwalitatief goede camera’s verkopen goed. Het gaat hier om dure elektronica. Een beetje drone kost € 200, de betere versies hebben een prijskaartje van wel € 25.000. Dan zijn er ook nog mini drones met camera, deze kosten tussen de € 30 en € 100.

Als webshop of verkoper zorg je voor een breed aanbod met verschillende type drones, natuurlijk ook in verschillende prijscategorieën. Het is bij verkoop van drones natuurlijk wel belangrijk dat je hier voldoende vanaf weet.

7. Verzamelobjecten

Heb je al eens gedacht aan de verkoop van verzamelobjecten? Denk hierbij aan postzegels, modeltreinen, oude stripboeken, platenspelers en nog veel meer. Veel mensen verzamelen wel een of meerdere objecten, die vaak moeilijk verkrijgbaar zijn. Specialiseer je in verzamelobjecten, dan weten klanten je vanzelf te vinden.

Bij de verkoop van verzamelobjecten zul je vooral zelf naar je producten op zoek moeten gaan. Deze vind je niet bij een fabrikant of leverancier maar via boedelverkopen, marktplaats, eBay en veilingsites. Dit vraagt veel inzet en doorzettingsvermogen, maar de winst kan wel hoog zijn.

Wellicht ook interessant