Je zoekt naar werken vanuit huis voor (jonge) moeders. Wat zijn de mogelijkheden? Er is voldoende thuiswerk, helaas is niet alles even geschikt. Productiewerk staat je misschien niet zo aan, maar hoe zit het met online ondernemen? In dit artikel een aantal interessante opties.

Werken met kinderen combineren

Werken vanuit huis voor moeders

Je hebt de zorg voor een of meerdere kinderen, of je nu getrouwd, samenwonend of alleenstaand bent.
Voor jezelf heb je het besluit genomen om van huis uit te werken. Een goede keuze, want zo kun je de zorg en opvoeding voor de kinderen prima combineren met werk. Thuiswerk heeft namelijk als voordeel dat je je eigen tijd indeelt, waardoor je werkt op een moment dat het jou uitkomt.

Bij bepaalde soorten thuiswerk moet je wel op de veiligheid van je kinderen letten. Verricht je bijvoorbeeld inpakwerk, let dan op dat kleine kinderen geen losse onderdelen of giftige stoffen inademen of in de mond krijgen. Zorg ook dat je baby of kind voldoende aandacht krijgt. Een half uurtje achter de computer loopt al snel uit naar een hele dag internetten. De tijd heb je vaak niet in de gaten!


Thuiswerk voor moeders

Weet je wat echt leuk thuiswerk voor moeders is? Werk waar je blij van wordt. Wanneer je met tegenzin aan het werk gaat, ook al is dit van huis uit, verlies je al snel de motivatie. Met een slechte motivatie presteer je niet optimaal. Zoek daarom thuiswerk dat ook echt bij jou past.

Een webshop starten

Veel jonge moeders starten hun eigen webshop. De denken valt aan de verkoop van babykleding en kinderkleding, speelgoed, huisdierartikelen of huishoudelijke artikelen.

Je kunt natuurlijk ook je eigen producten of artikelen maken, denk maar eens aan voedsel (taart of cake), zelfgemaakte verjaardagskaarten, kleding of speelgoed voor kinderen en huisdieren.

Een webshop starten is heel eenvoudig en zo geregeld. Zorg voor mooie productfoto’s en een duidelijke productomschrijving. Adverteer op social waar je actief bent, bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Onderzoek wel of jouw doelgroep hier ook actief is.

Bloggen en affiliate marketing

Om nog even bij websites en webshops te blijven: met bloggen valt er ook geld te verdienen. Start je eigen blog website en plaats hier goed geschreven blogs of artikelen op. Meld je aan bij een affiliate netwerk en plaats advertenties bij je blogposts. Voordat je het weet komen de eerste bezoekers binnen, klikken die op een advertentie (en bestellen iets) en zie jij je inkomen groeien.

Houd er wel rekening mee dat je voor affiliate marketing een lange adem moet hebben. Het kan wel een of twee jaar duren voordat je hier redelijk mee verdient. Het voordeel is echter dat je iets opbouwt wat op een gegeven moment zorgt voor een passief inkomen. Oftewel, je hebt het werk gedaan en dat zorgt nu voor een maandelijks terugkerende stroom van geld.

Chatoperator

Voor het werk als chatoperator heb je vooral een open mind en veel creativiteit nodig. Je beantwoordt berichten van mannen (grotendeels) en vrouwen (in mindere mate). Het gaat hier om berichten met vaak een erotisch tintje, maar het kan natuurlijk ook dat iemand gewoon een gesprek wil voeren.

Soms krijg je een fictief profiel toegewezen, in andere gevallen chat je namens verschillende fictieve profielen. Het voordeel van het werk als chatoperator is dat je zelf bepaalt wanneer je werkt, dit kan bijvoorbeeld ook ‘s avonds of in de nachtelijke uren zijn. Ben je moeder en heb je jonge kinderen, zorg dan wel dat je voldoende nachtrust krijgt.


Producten inpakken

Dit soort werk vanuit huis wordt niet vaak meer aangeboden: producten inpakken. Bedrijven laten dit werk steeds vaker aan gedetineerden of sociale werkplaatsen over. Mocht je toch dit soort thuiswerk kunnen vinden, dan is dit best leuk om te doen. Je verpakt balpennen, tubes lijm of andere producten in doosjes of plastic. Dit moet wel binnen een bepaalde termijn af zijn, vaak krijg je hier enkele dagen voor.

Tips werken vanuit huis voor moeders

Welk werk je ook doet, houd er rekening mee dat je soms zelf de inkomstenbelasting moet afdragen. Hoe dit precies ziet hoor je van de thuiswerkorganisatie. Ga je voor jezelf aan de slag, dan ben je in ieder geval verplicht om zelf inkomstenbelasting op te geven. Tot een bepaalde drempel verdien je belastingvrij, deze informatie vind je op de website van de belastingdienst.

Wellicht ook interessant