Hoe werkt dat, geld verdienen met bitcoins? Dit is de meest populaire cryptomunt wereldwijd. Je kunt je voorstellen dat hier dagelijks heel wat handel in is. Goedkoop inkopen en duurder verkopen: er valt heel wat te verdienen aan bitcoins.

Uitleg over bitcoins

geld verdienen met bitcoins

Bitcoin is een digitale munt (cryptovaluta) en bedoeld als globaal betaalmiddel. Transacties worden via een netwerk van nodes geverifieerd. Het voordeel van Bitcoin is dat het werkt met een blockchain, waardoor aanpassingen of veranderingen (theoretisch) niet mogelijk zijn. Hierdoor kan elke transactie slechts eenmaal worden uitgevoerd, dit in tegenstelling tot transacties van gewone valuta.

Bitcoin is in 2009 ontstaan. Tot 2015 was er nog niet zoveel aandacht voor deze cryptomunt. Pas daarna ontstond er steeds meer belangstelling, tot aan de top van 2017/2018. De koers van bitcoin bereikte toen een hoogtepunt van ruim € 20.000.

Geld verdienen met bitcoins, hoe werkt dat?

Wil je geld verdienen met bitcoins, dan houd je je bezig met traden oftewel handelen. Dit is het aan- en verkopen van deze cryptomunt. Wie het goed aanpakt kan hier veel mee verdienen. Een en ander is afhankelijk van je inleg en welke methode je gebruikt.

Er zijn traders die hier dagelijks enkele euro’s mee verdienen maar er zijn er ook die over honderden euro’s per dag spreken. Natuurlijk moet je altijd rekening houden met verlies: handelen in cryptomunten blijft risicovol.

Geen ervaring met cryptomunten

Heb je geen ervaring in de handel met bitcoins? Je bent niet de enige! Er zijn heel wat mensen die geld willen verdienen met bitcoins maar hier geen verstand van hebben. Het is allereerst belangrijk om te kijken waar je bitcoins kunt verhandelen. Kies altijd voor een platform met veel handelsvolume, dit vergroot de kans op snel handelen. De koers kan namelijk binnen enkele minuten honderden euro’s stijgen of dalen.

Heb je echt geen ervaring met cryptomunten? Laat je dan door iemand begeleiden. Vooral de eerste weken is het handig wanneer je met iemand mee kunt kijken, waardoor je de fijne kneepjes van het vak leert.

De koers volgen

Volg dagelijks de koers, liefst meerdere malen per dag. Houd er rekening mee dat de koers afhankelijk is van het laatste nieuws, maar ook van emoties van de beleggers. Bijvoorbeeld: besluit een land om Bitcoin te verbieden, dan kun je verwachten dat de koers gaat dalen. Laat Apple weten dat het Bitcoin als betaalmiddel gaat accepteren, dan zal de koers gaan stijgen.

De hoogte van de koers is ook een kwestie van vraag en aanbod. Op het moment dat er veel vraag naar bitcoins is, zie je de koers stijgen. Zodra de interesse in bitcoins afneemt, daalt de koers weer. Het is dus belangrijk om niet alleen de koers maar ook belangrijke nieuwsberichten in de gaten te houden.

Investeer nooit meer dan je kunt missen

Dit advies geldt niet alleen voor beleggen in aandelen maar zeker ook in bitcoins. Bepaal van tevoren hoeveel je wilt investeren. Dit is een bedrag dat je zeker kunt missen, zelfs wanneer het helemaal mis gaat en je alles kwijt bent.

Leen nooit geld op geld te verdienen met bitcoins. Het geleende bedrag moet je namelijk terugbetalen. Wat doe je wanneer je verlies maakt, je bitcoins in paniek verkoopt en de lening nog openstaat? Het is niet fijn om een groot gedeelte van je inkomen aan een lening uit te geven terwijl je hier niets voor terugkrijgt.

Tip: bepaal je strategie

Het is heel belangrijk om vooraf je strategie te bepalen. Ga je voor crypto aankopen en voor de lange termijn vasthouden of voor daytraden? Dit laatste is zeer tijdrovend maar kan ook een hoop opleveren. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van handels software, hier betaal je voor maar het levert je ook wat op. Natuurlijk moet je deze software wel goed instellen, anders zijn de verdiensten nog niet zo groot.
Je ziet: geld verdienen met bitcoins is mogelijk maar zeker niet zonder risico en vraagt wel om een goede voorbereiding.

Ook leuk: